2014-29-EU Sayılı Direktif Kapsamında Testler

Pnömatik Testler

2014-29-EU Sayılı Direktif Kapsamında Testler

Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tarafından yayınlanan 2014/29/EU sayılı direktif, basit basınçlı kapların piyasada bulundurulmasına yönelik üye ülkelerin yasalarının uyumlaştırılması hakkında esasları düzenlemektedir.

2014-29-EU Sayılı Direktif Kapsamında Testler

Bu direktif, şu özelliklere sahip seri olarak üretilen basit basınçlı kaplara uygulanmaktadır:

  • Kaplar kaynaklıdır, 0,5 Bar’dan daha büyük bir iç gösterge basıncına tabi tutulması ve hava veya nitrojen içermesi amaçlanır, ancak ateşlenmesi amaçlanmaz.
  • Basınç altındaki kabın mukavemetine katkıda bulunan parçalar ve tertibatlar ya alaşımsız kaliteli çelikten ya alaşımsız alüminyumdan ya da yaşlanmayan sertleşmeyen alüminyum alaşımlarından yapılır.
  • Kaplar şu unsurlardan herhangi birinden yapılmıştır: Silindirik kısım ile aynı eksen etrafında dönen, dışa doğru bombeli veya düz uçlarla kapatılan dairesel kesitli silindirik bir kısım. Aynı eksen etrafında dönen iki bombeli uç.
  • Kabın maksimum çalışma basıncı 30 Bar’ı geçmez ve bu kabın basıncı ile kapasitesi 10 bin Bar’ı geçmez.
  • Asgari çalışma sıcaklığı eksi 50 dereceden düşük değil ve maksimum çalışma sıcaklığı çelik için 300 dereceden ve alüminyum veya alüminyum alaşımlı kaplar için 100 dereceden yüksek değil.

Söz konusu direktif şunlar için geçerli değildir:

  • Nükleer kullanım için özel olarak tasarlanmış, arızalanması radyoaktivite emisyonuna neden olabilecek gemiler.
  • Özellikle gemilerin ve uçakların içine yerleştirilmesi veya sevk edilmesi amaçlanan gemiler.
    Yangın söndürücüler.

Bu direktifin amaçları doğrultusunda;

  • Teknik şartname, bir kap tarafından yerine getirilmesi gereken teknik şartları belirleyen bir belgeyi ifade eder.
  • Uyumlaştırılmış standart, (AB) 1025/2012 sayılı regülasyonda tanımlanan uyumlaştırılmış standardı ifade eder.
  • Uygunluk değerlendirmesi, bir kap ile ilgili bu direktifin temel güvenlik gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmadığını gösteren süreci ifade eder.
  • CE işareti, imalatçının, Avrupa Birliği uyum mevzuatında belirtilen ilgili gerekliliklere kabın uygun olduğunu belirttiği işareti ifade eder.

Üye ülkeler, kapların ancak uygun şekilde kurulduğunda, bakımı yapıldığında ve amaçları doğrultusunda kullanıldığında bu direktifin gerekliliklerini karşılamaları halinde piyasaya sunulması veya hizmete sunulması açısından gerekli tüm adımları atmak zorundadır.

Kuruluşumuz, çeşitli sektörlerdeki işletmeler için verdiği sayısız test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları arasında, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, 2014/29/EU sayılı direktif kapsamında test hizmetleri de vermektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

WhatsApp