2012/19/EU Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipman Direktifi

Elektrik Elektronik Testleri

2012/19/EU Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipman Direktifi

Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tarafından yayınlanan 2012/19/EU sayılı direktif, atık elektrikli ve elektronik ekipman (WEEE) hakkında esaslar içermektedir. Söz konusu direktifte, elektrikli ve elektronik ekipmanlardan (WEEE) kaynaklanan atık üretiminin ve yönetiminin olumsuz etkilerini önleyerek veya azaltarak, kaynak kullanımının genel etkilerini azaltarak ve bu tür kullanımın çevredeki verimliliğini artırarak, çevreyi ve insan sağlığını korumaya yönelik önlemler açıklanmaktadır. Bu direktif aynı zamanda 2008/98/EC sayılı direktife uygun olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmaktadır.

2012/19/EU Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipman Direktifi

Bu direktif, kimyasallara ilişkin güvenlik ve sağlıkla ilgili Avrupa Birliği yasal düzenlemeleri, özellikle de Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması (REACH) direktifi gerekliliklerine halel getirmeksizin uygulanmak zorundadır.

Bu direktif, şu sayılan elektrikli ve elektronik ekipmandan herhangi biri için geçerli değildir:

  • Özellikle askeri amaçlara yönelik silahlar, mühimmat ve savaş malzemeleri dahil olmak üzere üye ülkelerin güvenliğinin temel çıkarlarının korunması için gerekli ekipman
  • Bu direktifin kapsamı dışında kalan başka bir ekipmanın parçası olarak özel olarak tasarlanmış ve kurulmuş, işlevini ancak bu ekipmanın bir parçası olduğu takdirde yerine getirebilen ekipman
  • Filament ampuller

Bu direktif, aynı zamanda şu sayılan elektrikli ve elektronik ekipman için de geçerli değildir:

  • Uzaya gönderilmek üzere tasarlanmış ekipman
  • Büyük ölçekli sabit endüstriyel aletler
  • Bu tesislerin bir parçası olarak özel olarak tasarlanmamış ve kurulmamış herhangi bir ekipman hariç büyük ölçekli sabit tesisler

2012/19/EU sayılı direktifin amaçları doğrultusunda,

  • Elektrikli ve elektronik ekipman (EEE), düzgün çalışması için elektrik akımlarına veya elektromanyetik alanlara bağlı olan ve bu tür akımların ve alanların üretilmesi, aktarılması ve ölçülmesi için tasarlanmış ve alternatif akım için 1000 Volt ve doğru akım için 1500 Volt gerilim değerlerini aşmayan bir voltajla kullanılmak üzere tasarlanmış ekipmanı ifade eder.
  • Atık elektrikli ve elektronik ekipman (WEEE), 2008/98/EC sayılı direktifin kapsamında, atma sırasında ürünün parçası olan tüm bileşenler, alt montajlar ve sarf malzemeleri dahil atık olan elektrikli veya elektronik ekipmanı ifade eder.

Kuruluşumuz, çeşitli sektörlerdeki işletmeler için verdiği sayısız test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları arasında, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, 2012/19/EU sayılı atık elektrikli ve elektronik ekipman direktifi kapsamında test hizmetleri de vermektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

WhatsApp