Meltblown Kumaş Testleri - Cerrahi Giysiler ve Örtüler (EN 13795)

Koruyucu Giyecek Testleri

Meltblown Kumaş Testleri - Cerrahi Giysiler ve Örtüler (EN 13795)

Meltblown malzemelerin, dolayısıyla dokunmamış ürünlerin kullanımı genişlemeye devam etmektedir. Meltblown kumaşların birçok kullanımı tek kullanımlık malzemeler, dayanıklı tüketim malları ve endüstriyel malzemeler olarak dikkat çekmektedir. Bütün bu alanlar, düşük maliyetli olması ve birçok ihtiyaca cevap verebilmesi nedeniyle dokunmamış kumaşlardan daha fazla yararlanmaktadır. Tek kullanımlık dokunmamış kumaşlar, genelde tek seferlik kullanımlar için üretilmektedir. Ancak temizlik bezleri gibi bazı tekstil ürünleri birkaç kez yıkanıp tekrar kullanılabilir olmaktadır.

Meltblown Kumaş Testleri - Cerrahi Giysiler ve Örtüler (EN 13795)

Genel uygulamalar, çocuk bezleri ve hijyenik pedler gibi kişisel hijyen ürünlerini, cerrahi önlük ve örtüler gibi tıbbi ürünleri ve cerrahi ve endüstriyel maskeler, bandajlar, ıslak mendiller ve havlular gibi diğer tekstil ürünlerini kaspsamaktadır. Son zamanlarda dayanıklı nonwoven malzemelerin geniş uygulamaları olmaktadır. Birçok endüstriyel kullanım, filtreler, yalıtım ve paketleme malzemeleri ve jeotekstiller gibi ürünleri içermektedir.

Meltblown teknolojisi (eriyik üfleme teknolojisi) son yıllarda büyük bir gelişme göstermektedir. Bu teknolojinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Meltblown teknolojisi ilk olarak 1951 yılında Amerika’da gelişmeye başlamıştır. Bir araştırma laboratuvarında yapılan çalışmalarda, 1 µm’den daha küçük organik mikrofiberler geliştirilmek istenmiştir. Araştırmacılar, üst atmosferde bulunan radyoaktif parçacıkları toplamak için, mikrodenye filtrelerinde kullanılacak lifler üretmek istenmiştir. Mikrodenye ağları üretmek için ilk eriyik üfleme ünitesi 1970’lerin başında kullanılmıştır. Eritilerek şişirilmiş ilk mikro liflerin çapları genelde 2 ila 4 μm aralığındadır.

Meltblown teknolojisinde yer alan temel işlem, ince lifli ve kendinden yapışan bir ağ oluşturmak için yüksek hızlı havanın bir konveyöre erimiş termoplastik reçineyi üflediği tek adımlı bir işlemdir. Bu işleme en uygun lifler polipropilen liflerdir. Polipropilen düşük viskoziteye ve düşük erime noktasına sahiptir ve liflere çekilmesi çok kolaydır.

Meltblown teknolojisi ile üretilen dokumasız kumaşların önemli bir uygulama alanı cerrahi giysiler ve örtülerdir. Bu medikal malzemelerin üretiminde diğer malzemelerde olduğu gibi bir Avrupa standardı olan EN 13795 standardında sunulan gerekliliklere ve test yöntemlerine uyulmaktadır. Bu standart, cerrahi ve diğer tıbbi işlemler sırasında sağlık kuruluşu çalışanları ve hastalar arasında enfektif ajanların bulaşmasına engel olmak amacı ile, tek kullanımlık ve tekrar kullanılabilir cerrahi önlükler ve örtülerin özelliklerini ve performans gerekliliklerini açıklamakta ve test yöntemleri sunmaktadır.

Kuruluşumuz, sayısız test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları arasında, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde, talep eden sağlık kuruluşlarına ve üretici firmalara, meltblown kumaş test hizmetleri kapsamında EN 13795 standardı uyarınca, cerrahi giysiler ve örtüler test hizmetleri vermektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

WhatsApp