Spunbond Kumaş Testleri - Koruyucu Eldivenler (ISO 21420)

Koruyucu Giyecek Testleri

Spunbond Kumaş Testleri - Koruyucu Eldivenler (ISO 21420)

Dokunmamış kumaşların geleceği, gittikçe etkileyici olacağa benziyor. Nonwoven sektörü, yüksek hızlı, düşük maliyetli, yenilikçi ve katma değerli süreçlerle yönlendirilmektedir ve bugün geniş bir mühendislik elyafı ve polimer bazlı ürün yelpazesi sunmaktadır. Nonwoven (dokunmamış) kumaşlar, geleceğin tekstil dünyasını ifade etmektedir.

Spunbond Kumaş Testleri - Koruyucu Eldivenler (ISO 21420)

Günümüzde dokumasız kumaşların üretiminde iki temel yöntem uygulanmaktadır: meltblown ve spunbond. Meltblown kumaş, ince tabakaların katmanlanması ve arkasından elyafları bükülmeyecek veya yıpranmayacak kalın tabakalar arasında sıkıştırmak için ısı, nem ve basınç uygulanması ile üretilmektedir. Spunbond kumaş üretim sürecinde ise, lifler bir taşıma bandında döndürülmekte, yapıştırıcılar liflere püskürtülmekte ve arkasından bunların yapışması için preslenmektedir.

Bugün çevreye bakıldığı zaman, mutlaka bir dokunmamış kumaş ürünü görülmektedir. Nonwoven kumaşlar, medikal, giyim, otomotiv, filtrasyon, jeotekstiller ve koruyucu ekipman dahil olmak üzere çok geniş bir yelpazede üretim süreçlerine dahil olmaktadır. Nonwoven sektörü giderek zenginleşmekte ve bu da işletmelerin gelişmesine yardımcı olmaktadır. Son elli yılda neredeyse kesintisiz bir büyüme sürdüren nonwoven sektörü, küresel tekstil dünyasıda diğer tüm tekstil ürünlerinden daha yüksek kar marjına sahiptir. Dokumasız kumaş pazarında Çin, yaklaşık yüzde 35 oranında bir paya sahiptir. Bunu yaklaşık yüzde 25’lik pay ile Avrupa takip etmektedir.

Spunbond kumaş tamemen polipropilen malzemeden elde edilmektedir. Polipropilen yüksek sıcaklıkta eritilmekte ve ağ haline getirilmekte, sonra termal olarak birbirine bağlanmaktadır. İşletmeler, daha iyi fiziksel özelliklere ve yüzeyde daha homojen lif dağılımına sahip kumaşlar yapmak için çok katmanlı spunbond kumaşlar üretmektedir. Çok katmanlı spunbond ürünler, ihtiyaç duyulan sektörler için yüksek homojenlik ve çekme mukavemeti avantajları sağlamaktadır.

Medikal koruyucu ekipman arasında olan koruyucu eldivenler üretiminde de spunpond kumaş kullanılmasına başlanmıştır. Koruyucu eldivenlerin taşıması gereken gereklilikler ve test yöntemleri, bir Avrupa standardı olan EN 420 standardında yer almaktadır. Daha sonra bu standart iptal eidlmiş ve yerine Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından ISO 21420 standardı getirilmiştir. Ülkemizde de bu standart Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN ISO 21420 Koruyucu eldivenler - Genel şartlar ve test yöntemleri.

Gelişmiş laboratuvarlar tarafından, geleneksel malzemelerle üretilen koruyucu eldivenler yanısıra spunbond kumaştan üretilen koruyucu eldivenler de bu standart çerçevesinde test edilmektedir.

Kuruluşumuz, sayısız test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları arasında, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde, talep eden sağlık kuruluşlarına ve üretici firmalara, spunbond kumaş test hizmetleri kapsamında ISO 21420 standardı uyarınca, koruyucu eldivenler test hizmetleri vermektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

WhatsApp