Spunbond Kumaş Testleri - Enfektif Ajanlara Karşı Koruyucu Giyecekler (EN 14126)

Koruyucu Giyecek Testleri

Spunbond Kumaş Testleri - Enfektif Ajanlara Karşı Koruyucu Giyecekler (EN 14126)

Nonwoven (dokunmamış) kumaşlar, bu arada spunbond kumaşlar, şaşırtıcı bir şekilde, çeşitli ev uygulamalarında da filtreleme ve temizlemeye kadar biçok amaçla kullanılmaktadır. Yüksek kaliteli ve performanslı bu kumaşlar mutfaklarda, yatak odalarında, oturma odalarında ve yemek odalarında kullanılmakta ve pratik, konforlu, güvenli, hijyenik ve en önemlisi modern ev yaşamı için çekici çözümleri mümkün kılmaktadır. Ev döşemesinde ve iş yerlerinde kullanılan dokunmamış kumaşlar, birçok yönden çıtayı yükseltmektedir.

Spunbond Kumaş Testleri - Enfektif Ajanlara Karşı Koruyucu Giyecekler (EN 14126)

Dokunmamış kumaşların başlıca özelliği, kesintisiz bir üretim hattında ve doğrudan elyaf kullanılarak üretilmesidir. Bu tür kumaşlar üretilirken, taraklama, çekme, fitil, eğirme, dokuma veya örme gibi bir takım geleneksel tekstil yöntemleri, kısmen veya tamamen ortadan kalkmaktadır. Böyle olunca dokumasız kumaş üreten firmalar için elyaf seçimi son derece önemli olmaktadır. Dokunmamış kumaş üretiminde en fazla tercih edilen lifler arasında pamuk, jüt, keten ve yün gibi doğal lifler, polyester, polipropilen, poliamid ve suni ipek gibi sentetik lifler ve cam, karbon, nanofiber, iki bileşenli ve süper emici lifler gibi özel lifler bulunmaktadır. Bu tür hammaddeler sadece tekstil malzemelerinin iyileşmesini sağlamakla kalmamış, aynı zamanda bu ürünleri kullanan kişilere rahatlık ve hijyen gibi faydalar sağlamıştır.

Bir dokumasız kumaş türü olan spunbond kumaşlar da enfektif ajanlara karşı koruyucu giyecekler kapsamına girmektedir ve gelişmiş laboratuvarlarda, bir Avrupa standardı olan EN 14126 standardı esasları doğrultusunda testlerden geçirilmektedir. Ülkemizde de bu standart Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN 14126 Koruyucu giyecekler - Patojen organizmalara karşı - Performans özellikleri ve deney metotları.

EN 14126 standardında, spunbond gibi dokumasız ve diğer geleneksel dokuma kumaşların gereklilikleri açıklanmakta ve test yöntemleri sunulmaktadır.

Doğada yaygın olarak bulunan mikroorganizmaların çok az bir bölümü insan ve hayvanlar için hastalık yapıcı (enfektif) niteliktedir. Bunlara patojenik mikroorganizmalar denmektedir. Bazı mikropların patojenitesi, yani hastalık yapma yeteneği mutasyonlarla, doğal seleksiyonlarla veya biyoteknolojik yöntemlerle azaltılmaktadır. Ancak esas olan bunlardan korunmaktır. Medikal malzemelerin üretiminde kullanılan spunbond kumaşların bu enfektif ajanlara karşı koruyucu yeteneklerinin test edilmesi, bu bakımdan önemli olmaktadır.

Kuruluşumuz, sayısız test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları arasında, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde, talep eden sağlık kuruluşlarına ve üretici firmalara, spunbond kumaş test hizmetleri kapsamında EN 14126 standardı uyarınca enfektif ajanlara karşı koruyucu giyecek testleri hizmetleri vermektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

WhatsApp