Spunbond Kumaş Testleri - Cerrahi Giysiler ve Örtüler (EN 13795)

Koruyucu Giyecek Testleri

Spunbond Kumaş Testleri - Cerrahi Giysiler ve Örtüler (EN 13795)

Polipropilen eğrilerek bağlanan kumaşlar (spunbond kumaşlar), düşük maliyet nedeniyle emici ürün kaplama pazarları, ev mobilyaları ve otomotiv pazarları gibi düşük polipropilen dokunmamış kumaş uygulamalarında kullanılmaktadır.

Spunbond Kumaş Testleri - Cerrahi Giysiler ve Örtüler (EN 13795)

Spunbond kumaş yapımında kullanılan sentetik lif polyesterdir. Bu lif türü, asitler ve alkolden oluşan kimyasallar olan esterlerin makro moleküllerinden oluşmaktadır. Bu temel moleküllerin çoğu birleşerek polyesterleri oluşturmaktadır. Dokumasız malzemeler üretilirken polyester liflerin fiziksel özellikleri önemli olmaktadır. Örneğin, kesim uzunlukları ilgili üretim süreçlerine uygun şekilde uyarlanmaktadır. Lifler ayrıca farklı parlaklık ve enine kesit formlarında olmaktadır. Petrokimya tesislerinde kolayca ve ekonomik olarak üretilmekte ve istenen fiziksel özelliklere sahip olmaktadır. Güçlü, hafif, kolayca boyanabilir özellikleri olan polyester, kırışmaya karşı dirençlidir ve güçlü yıkamada aşınma özelliklerine sahiptir. Bu nedenle daha çok nonwoven (dokumasız) üretiminde kullanılmaktadır.

Cerrahların önlükleri yakın zamana kadar ketenden dokunurken, bugün çoğunlukla püskürtücü ile işlenmiş meltblown kumaşlar, polyester elyaf hamur kompozitlerinden üretilmektedir. Bu yeni önlükler, sağlık personeli ve hasta arasında hastane enfeksiyonlarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Bugünlerde spunbond kumaşlar, bunların yerini almaktadır.

Kısaca dokumasız kumaş sektörü, üstün ürünler sunarak dünya çapında tüketicilere çok sayıda avantaj getirmektedir. Örneğin tek kullanımlık bebek bezleri milyonlarca insanın yaşam kalitesine önemli katkı sağlamaktadır. Tek kullanımlık bebek bezi ürünleri, tasarım ve hammaddelerdeki bilimsel gelişmeler sayesinde hızla gelişmektedir ve daha hafif, daha kompakt, daha emici ve daha kullanımı kolay hale gelmiştir. Bu yüzden spunbond, meltblown ve benzer dokumasız kumaş üreten firmalar için hammadde seçimi çok önemli olmaktadır. Bu tür kumaşlar, medikal giyecekler ve örtüler için de oldukça kullanışlıdır ve etkilidir.

Bu tür tekstil ürünlerinin üretiminde dokuma malzemelerde olduğu gibi, bir Avrupa standardı olan EN 13795 standardına uyulmaktadır. Bu standart, sağlık kuruluşu çalışanları ve hastalar arasında enfektif ajanların bulaşmasına engel olmak amacı ile, tek kullanımlık ve tekrar kullanılabilir medikal giyecekler, önlükler ve örtülerin özelliklerini ve performans gerekliliklerini açıklamakta ve test yöntemleri sunmaktadır.

EN 13795 standardı, tekstil ürünlerinin, mikroorganizma ve sıvı bariyer özellikleri, tiftiklenme, yırtılma ve patlama gibi özelliklerin test edilmesine yöneliktir. Bu arada nonwoven sektörü, tüm yaşam döngüsü boyunca bu ürünlerin çevresel etkilerini dikkate almaktadır.

Kuruluşumuz, sayısız test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları arasında, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde, talep eden sağlık kuruluşlarına ve üretici firmalara, spunbond kumaş test hizmetleri kapsamında EN 13795 standardı uyarınca, cerrahi giysiler ve örtüler test hizmetleri vermektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

WhatsApp