Meltblown Kumaş Testleri - Enfektif Ajanlara Karşı Koruyucu Giyecekler (EN 14126)

Koruyucu Giyecek Testleri

Meltblown Kumaş Testleri - Enfektif Ajanlara Karşı Koruyucu Giyecekler (EN 14126)

Meltblown kumaşlar icat edildikten sora, kişisel koruyucu ekipman üretiminde bu malzeme bir devrim niteliğinde kabul edilmiştir. Bu kumaşlar mükemmel sıvı, özellikle yağ tutma gücüne sahiptir ve penetrasyon bastırma ve mükemmel bir havalandırma özelliklerine sahiptir. Bu koruyucu giyecek malzemesi, ana bileşen olarak bir olefin reçinesine sahip en az bir eğirilerek bağlanmış dokunmamış kumaş tabakası ve eritilerek şişirilmiş bir dokunmamış kumaş tabakası içermektedir. Eğirilerek bağlanmış dokunmamış kumaş tabakası, ortalama lif çapı 18-30 μm olan liflerden üretilmektedir ve 150-300 μm kalınlığa sahiptir. Eritilerek şişirilmiş dokunmamış kumaş tabakası ise, ortalama elyaf çapı 3-8 μm olan elyaflardan üretilmektedir ve 100-200 μm kalınlığa sahiptir.

Meltblown Kumaş Testleri - Enfektif Ajanlara Karşı Koruyucu Giyecekler (EN 14126)

Meltblown kumaşlar bir aerosol filtre fonksiyonuna veya bir partikül filtre fonksiyonuna sahiptir. Özellikle kimyasal, biyolojik veya kimyasal zararlı ve toksik maddelere karşı koruyucu bir fonksiyona sahip bir tabaka filtre malzemesi özelliği taşımaktadır. Yaprak filtre malzemesi özellikle koruyucu ekipman, koruyucu malzemeler, spor ve günlük giyim ve her türden filtreler ve filtre malzemeleri üretmek için uygun bulunmaktadır.

Bugün spunbond + meltblown + spunbond olarak üç katmanlı üretilen kişisel koruyucu ekipman, kırılgan ve son derece ince meltblown polipropilen katmanlarının (eritilerek şişirilmiş) ve iki polipropilen spunbond katmanı arasında bir bariyer katmanı olarak birleştirilmesinden elde edilen bir malzemedir. Bariyer tabakasının kalınlığı 0,1 mm’dir. Oldukça büyük gözenekleri sayesinde bu malzeme, hava ve su buharına karşı oldukça geçirgendir, ancak diğer malzemelere göre daha az etkili bir partikül bariyeri sağlamaktadır.

Enfektif ajanlara karşı meltblown kumaş koruyucu giyeceklerin testlerinde de bir Avrupa standardı olan EN 14126 standardına uyulmaktadır. Bu standart ülkemizde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından şu başlıkla yayınlanmıştır: TS EN 14126 Koruyucu giyecekler - Patojen organizmalara karşı - Performans özellikleri ve deney metotları.

Söz konusu standartta, meltblown malzemeler dahil bütün tekstil ürünlerine yönelik gereklilikler açıklanmakta ve bunların enfektif ajanlara karşı koruma gücü belirlenmektedir. Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA), bakteriler, virüsler, mantarlar, diğer mikroorganizmalar ve bunlarla ilişkili toksinleri biyolojik ajanlar olarak kabul etmektedir. Bu sayılanlar, insan sağlığı bakımından, basit alerjik reaksiyonlardan ölümcül durumlara kadar çeşitli olumsuz etkilere neden olmaktadır.

Kuruluşumuz, sayısız test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları arasında, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde, talep eden sağlık kuruluşlarına ve üretici firmalara, meltblown kumaş test hizmetleri kapsamında EN 14126 standardı uyarınca enfektif ajanlara karşı koruyucu giyecek testleri hizmetleri vermektedir.

Hemen Teklif Alın

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

WhatsApp